Mediasenteret sin logo


PRESTEGÅRDEN I FESTIVALDRAKT

Publisert: 23.08.2017 Saken oppdatert: 13.10.2017

Av


For første, men antagelig ikke siste gang, var Prestegården i Vestby arena for en fresk festival med lokale og nasjonale musikere. Atmosfæren var både god og heftig.

PRESTEGÅRDEN I FESTIVALDRAKT


Arrangørene fikk til en ekstra dag i forkant, så allerede den 18. juli var festivalen i gang i Vestby kirke. Casa Murilo, Malene Markussen og Sputnik trakk godt med folk, og ikke minst barene på festivalområdet gjorde jobben sin.

Perfekte sentrale og landlige omgivelser

Vi spurte ikke hvor mange liter øl som var solgt den første dagen. Derimot spurte vi presseansvarlige Marita Sørli om de var fornøyd så langt da vi ankom området selve festivaldagen den 19. juli litt utpå kvelden. Det var ikke nødvendig å spørre, egentlig, for Sørli strålte om kapp med sola.

-Vi hadde som kjent en fest her i fjor i disse flotte omgivelsene, og kjente at vi bare MÅTTE lage en festival her. Dette MÅ bli en tradisjon. Her er SÅ landlig, men SÅ sentralt, og SÅ vakkert! Her er allerede over 600 mennesker i passe blanding av folk i alle aldre. Dvs. her er 18 årsgrense. Marita Sørli smilte stort og ønsket oss hjertelig velkommen til festival-babyen. Vi fikk med oss Oslo Ess og Valentourettes. Neste gang vil vi ha med oss alle. Både Iversen, Kaja Gunnufsen og Ida Maria fikk masse skryt.

Godt stemte gitarer

-Her må vi stemme gitarene skikkelig, ropte vokalist Åsmund Lande da Oslo Ess inntok scenen som var perfekt plassert mellom låven og stabburet. De hadde helt klart stemt gitarene godt. Gutta leverte utrolig bra og viste at de trivdes svært godt på scenen i Vestby. Bandet fra Oslo bestående av vokalist/gitarist Åsmund Lande, opprinnelig fra Vestby, vokalist/gitarist Peter Larsson og vokalist/bassist Knut-Oscar Nymo. Bandet har ingen fast trommeslager, men rullerer for tiden mellom Håvard Takle-Ohr (El Cuero, Bare Egil Band, etc) og Kenneth Kapstad (Motorpsycho, Spidergawd, etc).Bandet har sitt utspring fra Upstrokes (Lande og Larsson) og Silver (Larrson).

Valentourettes  er et norsk tributeband som hyller rockeartisten Joachim «Jokke» Nielsen. Bandet ble etablert i forkant av Stavanger Punkrockfestival 2003 og er en samling av musikere fra Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes. Bandmedlemmer er  Hans Petter Baarli, gitarist, Petter Pogo, bassgitarist, Runar Johannessen, Trommer og Tarjei Foshaug, vokal og Vidar Rugset, vokal.

Etter en periode hvor bandet var hyret inn som teaterorkester til musikalen Verdiløse Menn av Christopher Nielsen, basert på Joachims tekster, og hele 70 forestillinger på Torshovteateret og Nasjonalteateret, har bandet reist land og strand rundt og spilt på store og små scener. “Ingen andre band kan vise til et så aktivt og deltagende publikum; de synger med og skråler, danser og skåler, ler og griner og lever seg så totalt inn i tekst og musikk, smelter sammen til et stort pulserende monster som tar over hele salen og halve scenen til bandets store glede.” (Valentourettes hjemmesider).

Topp stemning og crowd diving

Stemningen var akkurat så høy som den skal være på festival. Ølet fra Håndverksbryggeriet fra Tigerstaden flommet rikelig, men så ikke ut til å sette folk i mer enn en fantastisk stemning. Lyktene i trærne, lysene og røyken fra scenen, den altoppslukende, heftige musikken, og det strålende og stadig bølgende publikumet gjorde at alt stemte.  


Relaterte artikler Se Artikler for øvrige innlegg.


Kontakt oss

Ditt navn Dette feltet er påkrevet
Din e-post Dette feltet er påkrevet
Telefon
Henvendelsen gjelder? Dette feltet er påkrevet
Emne Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforValidering er noe vi må benytte på alle åpne skjemaer på nett fordi det har blitt vanlig at spam roboter fyller ut skjemaer med søppel.