Mediasenteret sin logo


Verdensdagen for psykisk helse 2018 Tema: Vær raus!
Vestby Nytt nr.10 -18

Publisert: 31.10.2018 Saken oppdatert: 08.11.2018

Av Hege Krogseth / Verdensdagen for psykisk helse


Med årets tema «Vær raus» oppfordres alle til å vise raushet i hverdagen. Å være raus med seg selv og andre kan bidra til god psykisk helse. Årets tema er det siste i rekken i treårsperioden hvor «identitet og tilhørighet» har vært et overordnet tema for Verdensdagen. Opplevelsen av tilhørighet og det å være trygg på egen identitet, er grunnleggende for vår psykiske helse.

Styret i Mental Helse består av leder Solfrid Lekva, nestleder Kristin Skaflestad, sekretær Vidar Løvbugt, (kasserer Terje Lind, Grethe Lund og Nina ……. var ikke tilstede) samarbeider svært godt og fikk fjorårets utmerkelse “Årets lokallag” i Mental Helse.
Mental Helse har siden 2003 koordinert arbeidet med Verdensdagen i Norge på oppdrag fra Helsedirektoratet. Dagen skal øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse, og fremme gode levevaner. Målet er å gjøre det like lett å snakke om vår ­psykiske helse som vår fysiske. Her i landet er det alle de iherdige frivillige, og over halvparten av landets kommuner, som har hjulpet å dra lasset for større åpenhet om psykisk helse med flotte og spennende arrangementer år etter år. I 2017 var det ny rekord, med over 1100 arrangementer på landsbasis.

Markeringer i Vestby
Miljøarbeider og skolehelse­tjenesten vil markere verdensdagen med stand i kantina på Vestby videregående skole den 8.10. fra kl. 11.00 - 12.00. Det blir hengt opp ulike plakater som belyser årets tema. Quiz, Kahoot med premier, utdeling av brosjyrer og div. materiell. Arrangør: Miljøarbeider og skolehelsetjenesten Kontaktperson: Grethe Helene Dahl

Venn1 kurs holdes for elever ved ungdomsskolen 10.10.2018 kl. 09.00. Det er et foredrag om hva psykisk helse er og et foredrag om erfaringer i en utfordrende ungdomstid.
-Valgfaget «innsats for andre» skal lage stand med brosjyrer, det blir give aways til elevene, og vi baker 400 muffins som lærere og elever skal få kose seg med i storefri, forteller ­Cecilie Conradi. Arrangør: Mental Helse Ungdom i samarbeid med Vestby ungdomsskole, Mental Helse, Skolehelse­tjenesten og Psykisk helsetjeneste. Der blir også kurs og foredrag 11.10.2018 10:00 - 14:00 Arrangør: Vestby kommune ­Kontakt­person: Cecilie Conradi.

På CatoSenteret markeres dagen med stand og visning av film. 10.10.2018 - 11.10.2018 Arrangør: CatoSenteret Kontakt­person: Hanne Ludvigsen

Venn1: Grunnkurs om unges psykiske helse for foreldre. I anledning Verdensdagen for psykisk helse inviterer Mental Helse Ungdom Vestby, sammen med Mental Helse og Vestby kommune, til et grunnkurs om unges psykiske helse for foreldre. På kurset får deltakerne grunnleggende kunnskap og verktøy om psykisk helse, ungdomstid og ungdomsmiljø, etterfulgt av et foredrag med Steffen polfarer Dahl på Vestby bibliotek. Han vet mye om hvilke vanskelige tanker som unge går rundt og bærer på. Arrangør: Mental helse Vestby Kontaktperson: Solfrid Lekva.

Stand på Vestby Storsenter med utdeling av informasjonsmateriell og loddsalg med gevinster bl.a. fra butikkene på senteret. 13.10.2018 12:00 - 16:00 Arrangør: Mental Helse Vestby Kontaktperson: Vidar Løvbugt

Mental Helse Vestby
Vi møtte deler av styret i Mental Helse, som er et godt arbeidende styre. Det beviser utmerkelsen “Årets lokallag” de fikk fra Mental Helse nasjonalt nylig. Der står det at laget er et aktivt og kreativt lokallag som har evnet og bidratt til både rekruttering og at flere får muligheten til å benytte og bli ivaretatt i lokallaget sitt.
-Vi jobber veldig godt sammen og deler på oppgavene og har det hyggelig sammen i styret, sier Kristin og Vidar fornøyd.
Hva gjør egentlig organisa­sjonen i Vestby?
-Vi har jobbet en del med foredragene vi hadde på biblioteket for en stund siden med Petter Uteligger, som vi er så godt fornøyd med, og det vi skal ha med Steffen Dahl den 10. oktober. Det krever litt arbeid, forteller Solfrid Lekva. - Vi har møter hver 14. dag, forsøker å få til noen turer, men ikke mange melder seg på dem, og vi holder sommerfest og julebord sammen med Frivilligsentralen på Teten.

-Vi jobber med å få til turer sammen med andre lag i fylket, skyter Vidar inn. - Alle tre sier enstemmig at psykisk helse er blitt lettere å snakke om, men at spesielt den eldre garde fortsatt kan synes det er et vanskelig tema.

Relaterte artikler Se Artikler for øvrige innlegg.


Kontakt oss

Ditt navn Dette feltet er påkrevet
Din e-post Dette feltet er påkrevet
Telefon
Henvendelsen gjelder? Dette feltet er påkrevet
Emne Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforValidering er noe vi må benytte på alle åpne skjemaer på nett fordi det har blitt vanlig at spam roboter fyller ut skjemaer med søppel.