Mediasenteret sin logo
..

Helse
The Well
JuleMagasinet 2016

Publisert: 07.03.2017 Saken oppdatert: 07.06.2017

Av Hege Krogseth
Foto: The Well


The Well er et oppkomme av inntrykk og opplevelser du trenger flere besøk på å fordøye. Det lar seg ikke gjøre å bli ferdig der på noen få timer. På samme måte er det vanskelig å beskrive stedet med få ord.

The Well

Omkranset av skog ligger spaenes spa ved Kolbotn, nærmere bestemt Sofiemyr. Det største velværeanlegget i nord-Europa. Her har ikke Stein-Erik Hagen spart på noe. Tvert imot har han lagt sjelen sin i stedet vi kan gå inn i og oppleve at er en egen verden med tilbud om nytelse.

Dampende og duftende spa-kulturer

Anette Ose er leder for Spa-avdelingen og viser oss rundt fra rom til rom til rom til rom i tre etasjer over 10.000 kvm. Her er alle spa-kulturer samlet på ett fat. Farger og dufter av urter, beroligende musikk og dampende badstuer åpenbares innenfor de utallige dørene. Dusjer i svært mange varianter og med flere temperaturer, likeledes lekre større og mindre basseng og jacuccis - inne og ute - med kaldt, varmt og og akkurat passe temperert vann. Nettopp vekslingen for kroppen med å være i ulike temperaturer stimulerer blodsirkulasjonen og hele mennesket.

Hygiene er et viktig og stort tema hos The Well. Det brukes minimalt med klor i bassengene. Målinger foretas hyppig og regelmessig. En del regler må følges av publikum for å ivareta hygienen. Det være seg spesielt badetøy man kjøper i resepsjonen som tørker fort og dermed holder seg rent, være uten badetøy i dusjer og saunaer, men alltid sittende på håndklær. I bassengene er det valgfritt å være med eller uten badetøy, en tilvenning for de fleste. Bortsett fra tirsdagene, som er badetøydag, er det slik at man ikke kan benytte badetøy i badstuene. Men man dekker seg til med håndkle.

Pedikyr, manikyr, massasjer og yoga i ulike disipliner

Svømming, dampbad, massasje og avkobling i tempererte og sosiale omgivelser: Kulda utendørs gjør akkurat høsten til den beste tiden å besøke på The Well og få et skikkelig avbrekk i hverdagen. Å unne seg en ansiktsbehandling eller pedikyr, eller overrask kroppen med en serie massasjer og behandlinger utført av The Wells dyktige terapeuter, kan gjøre det underverket man akkurat trenger. Her fristes med hamam, rhassoul eller watsu for å myke opp leddene og øke blodstrømmen. Trives man best i friluft er den varme Onsen-kilden i den japanske hagen stedet: Her er det bare å lene seg tilbake og nyte utsynet over tretoppene.

The Wells japanske meditasjonssauna kan gi en berikende opplevelse med Norges mest profilerte instruktører. Enten du er nybegynner eller fullbefaren yoga-atlet, finnes intet bedre sted å løfte dine yoga-ferdigheter til neste nivå. Ashtanga Slow Flow og Hot Yoga er noen av disiplinene som kjøres og som er med på å gi en smidigere og sterke kropp. Yogatimene er så populære at stedet satser enda mer på disse fremover.

Føde for kropp og sjel

Små barer med frukt, nøtter og juicer, lounger og en storslått restaurant med en særegen innredning med elementer fra naturen gir en innbydende atmosfære. Enten en nyter den spesielt gode pizzaen kjøkkenet er kjent for, en deilig salat eller en treretters fra á la carte-menyen, smaker det sannsynligvis ualminnelig godt etter alt velværet.

Vakker kunst fra Stein-Erik Hagens samling som kler veggene og skulpturer som glir inn i de praktfulle omgivelsene hvor du enn går, krydrer opplevelsen, sammen med interiøret og fargene som er perfekt tilpasset hver avdeling og som skiftes ut og byttes på.

Spa fra store deler av verden

Japansk avdeling byr på meditatasjonssauna, dampbad som renser og stimulerer huden med fuktighet og hvor eteriske oljer og urter over tid særlig renser luftveiene. Dampbadet kan også lindre reumatisk smerte. Nordisk avdeling har blant skogssauna og flere ganger om dagen utfører saunamestere ritualet “Aufguss” som betyr “å helle på”. Verten heller vann og is på med eteriske oljer på ovnen, og ved bruk av forskjellige vifteteknikker styrer han dampen til deltagerne, noen ganger ledsaget av musikk. Art Deco Caladriumet med sine tusenvis av små fliser dekket av bladgull, tyrkisk Hamam med varme, damp,massasje og skrubbing, hvor du kan nyte te og tyrkiske delikatesser etter behandlingen. Rhassoul med gjørmebad inspirert av Orienten skjer i en nydelig dekorert sauna hvor en smører seg inn med leire utvunnet ved foten av Atlasfjellene, Watsu,bestående av passiv bevegelse i et varmtvannsbasseng mens Watsu-terapeuten leder deg gjennom vannet og gir deg komfortabel presspunktmassasje.

The Well har godt besøk alle årstider. På sommeren har de nydelige uteområder med stort og varmt basseng, utedusjer og skogssauna - i tillegg til uterestaurant og masse deilige solsenger. Attpåtil DJ og bar på Well Summer Lounge. Sånn kunne vi fortsette om plassen tillot det. Tilbudene virker endeløse.


The Well er tre etasjer og drøye 10.000 kvadratmeter luksuriøs nordisk arkitektur signert Halvorsen & Reine og er en gavepakke til alle med sans for livets sanselige gleder.

Relaterte artikler Se Artikler for øvrige innlegg.

En julehistorie

En julehistorie
Vinneren av julens novellekonkurranse, skrevet av Fritjof Ekelund, illustrert av Viktor G. Khoury

Redesign

Redesign
Selveste tusenkunstneren ved symaskinen, Gro Nordby, viser frem et utvalg redesignede ting, tang, klær, forklær og litt til.

Kontakt oss

Ditt navn Dette feltet er påkrevet
Din e-post Dette feltet er påkrevet
Telefon
Henvendelsen gjelder? Dette feltet er påkrevet
Emne Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforValidering er noe vi må benytte på alle åpne skjemaer på nett fordi det har blitt vanlig at spam roboter fyller ut skjemaer med søppel.