Mediasenteret sin logo

Skole
Praktfulle nye Bjørlien skole
VESTBY NYTT NR.01 -19

Publisert: 31.01.2019

Av Hege Krogseth


Den splitter nye barneskolen gir både ansatte og elever mye mer plass til å utfolde seg, men også et løft med den gode estetikken og stilrene utforming.


Det er en sprudlende og opplagt rektor som tar imot oss utenfor “Kroken”, den administrative delen av skolen, rett etter skoletid. Vi tar en tur utenfor og beundrer det stolte bygget og de fargerike vindusrammene, før Hilde Elisabeth Mytting, som er rektor på 4. året, inviterer inn til sitt eget kontor. -Første gang jeg kom inn her, tenkte jeg at “her kan jeg gjøre mye godt arbeid”, smiler hun. - Her er høyt under taket, lyse vegger, møblert med moderne, enkle møbler med gode farger på stolene. -Vi har fått være med på fargevalg og kommet med ønsker gjennom hele byggeprosessen, legger hun til, om hva vi trenger og hva vi synes er fint. Det har vært en morsom prosess. - Vinduene slipper inn godt med lys, og jo, vi kjenner også at det er et godt rom å være i. Det blir kanskje ikke fryktelig avskrekkende heretter for de som av og til må ta seg en tur til rektors kontor...

Det er Link arkitektur som har tegnet den nye skolen med den bumerangformede planløsningen. Sammen med rektor står elevene Josefine, Elliana og Stine.

Ærbødig og rolig stemning

-Hvordan er så stemningen en uke etter innflyttingen blant elevene og blant de ansatte? - De ansatte sier at de føler de har fått seg ny jobb, ler Mytting. - Og elevene, ja, de er så rolige at skolesjefen bemerket det da hun var her forleden. Det er helt sant. Det er en følelse av andektighet og ærbødighet ved skolen. Da elevene kom inn den første dagen, gikk de og satt seg på “Fugleberget” - amfiet i lobbyen - og bare så. Vi synes det er veldig, veldig stas alle sammen, og vi føler oss så heldige! Om det fortsetter å være så rolig, vil tiden vise. Mytting ler igjen.

Hun fortelle ivrig videre om at absolutt alt er nytt. Pultene er til å heve og senke, og de har fått egne rom til spesialfagene som mat og helse, musikk og kunst- og håndverk. Garderobene er delt inn i grov- og fin garderober, man går selvfølgelig med innesko, skolen har fått et eget teknologirom, og undervisningen generelt foregår ved hjelp av Active Panels. Dette erstatter krittavler og er en digital undervisningsform. Det kan minne om store Ipads, sier rektor, som lærerne måtte kurses i, og som er en morsom måte å lære på. Ikke å forglemme har administrasjonen fått møterom. Det luftige, lyse og estetiske, og ikke minst romslige og praktiske bygget rommer pr. i dag rundt 400 elever, og her er plass til 600. Det er totalt 60 ansatte inklusive assistenter. Brutto areal er hele 7199 kvadratmeter.

SFO nyter også godt av nyetableringen

-Prognosene sier at i 2024, har vi en treparallell skole. Dvs. at det blir tre klasser på hvert trinn i fremtiden. Her er klasserom, men rommene kan slåes sammen ved å åpne skyvedører. Hele trinn kan samles i allrom for f.eks. lesing. Vi har et mål om å være en inkluderende skole, og at vi skal se hverandre. Mye bruk av glassvegger, medvirker til det. -SFO nyter også godt av nyetableringen. De er i den samme bygningen, og SFO kan nå tilby litt matlaging, snekring og flere aktiviteter enn før, siden de kan bruke spesialrommene.

Tradisjonsrike sangtekster

Rektor snakker for alle de innflyttede ved skolen og sier de har fått et positivt løft, ja at her er rett og slett “helt wow”.

Hilde Elisabeth Mytting avslutter med å vise oss veggen i lobbyen som er kledd med et dekke fylt av noter og sangtekster elevene har foreslått, både nye sanger og gamle, tradisjonsrike sanger. Vi ser utdrag av tekster fra Torbjørn Egner, Astrid Lindgren og John Lennon. Ved siden av veggen står en gammel, god pult skolen har arvet fra Hvitsten-skolen og en diger, fargerik kuleramme gjør prikken over i-en i kunstinnslaget.

Det er forøvrig enda noen “prikker” over det hele: Avdelingene har fått navn etter kjente navn i kommunen som elevene - og lærerne - har et forhold til: Kroken, Hvitsten, Wesselstua, Sagstua (kunst- og håndverk), Risil (7. trinn!), og SFO spiser i et eget hus kalt Brattåsen. Dette klinger bra og lover svært så godt, sier vi oss enig med rektor i.

Relaterte artikler Se Artikler for øvrige innlegg.


Kontakt oss

Ditt navn Dette feltet er påkrevet
Din e-post Dette feltet er påkrevet
Telefon
Henvendelsen gjelder? Dette feltet er påkrevet
Emne Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforValidering er noe vi må benytte på alle åpne skjemaer på nett fordi det har blitt vanlig at spam roboter fyller ut skjemaer med søppel.