Mediasenteret sin logo

Kultur
Kulturell helaften i Son Kulturkirke
VN 1018

Publisert: 17.10.2018

Av


Kvelden åpner med en times klassisk klaverkonsert, og etter en pause med forfriskninger følger en times teaterforestilling. En noe underlig kombinasjon vil noen si, men sammen vil de åpne for mange gode opplevelser.

Kulturell helaften i Son Kulturkirke

Musiker Thormod Rønning Kvam er en av Norges mest talentfulle klassisk skolerte pianister og med et svært høyt internasjonalt nivå. Rønning Kvam har bakgrunn i master- og diplomstudier ved prestisjetunge Royal Academy of Music i London og egne turneer.

Denne kvelden vil vi få musikk som henter frem litterære assosiasjoner og bringer oss inn mot Jens Bjørneboe: Edvard Grieg: Holberg-suiten, op. 40, Domenico Scarlatti: utvalgte sonater, Maurice Ravel: utdrag fra «Le Tombeau de Couperin», Leoš Janáček: utdrag fra «På gjengrodde stier» (1911).

Skuespiller Torstein Andersen har hatt stor suksess med skuespillet «Hjemløsheten, barndommen og døden» - om Jens Bjørneboes liv. Den timelange forestillingen tar deg med inn i Bjørneboes indre verden, der han sloss med både samfunnet rundt og ikke minst seg selv.

Torstein Andersen er fra Trondheim, utdannet skuespiller og i mange år ansatt ved Trøndelag teater. De siste årene har han utviklet egne teaterforestillinger og reist rundt med disse. Bjørneboe stykket er et av hans mest populære skuespill.


Torstein Andersen gir oss denne kommentarer i forbindelse med forestillingen:

-På 60 tallet i min ungdom leste vi mye Bjørneboe. Han var jo en skikkelig “åttåsekstier”, som vi sa. Da ble min interesse for denne forfatteren tent, og jeg traff han like etterpå.

-Jeg var veldig opptatt av lyrikken hans, og i 2020 er det faktisk 100 års jubileum siden hans fødsel. Jeg fikk lyst til å sette sammen en kveld der jeg forteller om hans liv, noen historier og en del lyrikk. Jeg har gått gjennom mye av det han utga, en del brevvekslinger, intervjuer og pratet med folk som kjente han.

-Alt dette har jeg skjært ned til en historie - uhøytidelig med litt løs jakke -der jeg tar med publikum på en reise inn i hans liv.

-Jeg har gjort 12 forestillinger og alt har vært utsolgt. Den 10. oktober skal jeg på Litteraturhuset i Trondheim, og den forestillingen ble utsolgt for en måned siden. De måtte bytte til større lokale, og kvelden blir nå arrangert i deres største sal. Det er moro, sier Torstein Andersen.

    

Relaterte artikler Se Artikler for øvrige innlegg.


Kontakt oss

Ditt navn Dette feltet er påkrevet
Din e-post Dette feltet er påkrevet
Telefon
Henvendelsen gjelder? Dette feltet er påkrevet
Emne Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforValidering er noe vi må benytte på alle åpne skjemaer på nett fordi det har blitt vanlig at spam roboter fyller ut skjemaer med søppel.