Mediasenteret sin logo

Kultur
Kulturdøgn Soon
VN 0918

Publisert: 20.09.2018

Av Lisette Askø


Kai Dybedahl og Mats Looman har startet en kulturell tradisjon som både arrangører og besøkende håper blir årlig, om kommunen satser på Kulturdøgn i Son i fremtiden også. De er enige i at dette ble en suksess som fortjener å bli arrangert på nytt.

Kulturdøgn Soon

Den 18. og 19. august 2018 var det premiere på Kulturdøgn i Son, en ny, spennende ide som er formet av Kai Dybedahl og Mats Looman, fra Son.

-Kulturdøgn Soon ble et døgn fullspekket med all slags kulturelle aktiviteter, noe for enhver smak og for alle aldersgrupper. Selv om det til tider har vært slitsomt i det året vi har brukt på å arrangere dette, har det jo også vært helt utrolig moro!  Det var fantastisk å komme inn i kunstteltet og se all den kreativitet og talent som var samlet. Likeledes var det flott og se at alle bordene på torget var fulle under kveldskonsertene. Da mørket falt på og fasader og trær i gamle Son ble lyst opp i alle farger, da kunne man bare si: Fantastisk! Å se våre pensjonister sitte og bli underholdt fra scenen gjorde også inntrykk.

I løpet av døgnet var det omtrent 6000 mennesker innom arrangementet, og de gode tilbakemeldingene har det kommet massevis av. Det er tydelig at dette er et arrangement folk har ventet på. En kulturell opplevelse de lokale kan samle seg sammen om, samtidig som det kom besøkende langveisfra.

- Dette er et sosialt engasjerende opplegg som viser hvor viktig det er at folk kan samles om opplevelser som gir samhold og tilhørighet. I tillegg satte vi ekstra mye fokus på sikkerhet, selv om sikkerhetspersonellet og Norsk folkehjelp ikke fikk noe å gjøre under arrangementet, noe som vi selvsagt syns var veldig gledelig.

Kai Dybedahl forteller at en ting de oppdaget under kulturdøgnet var at med såpass mange mennesker, både besøkende og frivillige, skulle det vært en lettere måte å få informasjon om hvor de forskjellige kulturelle begivenhetene fant sted, som en informasjonskiosk eller et kreativt kart. Dette er noe de kommer til å jobbe med før den eventuelle repetisjonen av suksessen neste år.

-Vi er invitert til et møte med kommunen hvor vi skal legge frem evalueringene våre fra deltakere og leverandører. Vi oppfordrer kommunen til å satse på Kulturdøgn Soon i fremtiden nå som vi har bevist at det går an. Å legge til rette for en folkefest for ALLE i Vestby kommune krever prioritering og ressurser, og det har man i Vestby. Vi er ydmyke for vi vet at dette bare ble mulig ved den massive oppslutningen og entusiasmen fra folk flest, men vi er også veldig klare på at dette krever innsats og oppslutning fra kommunen hvis dette skal kunne bli et bærekraftig fremtidsrettet signalprosjekt for Vestby kommune med alle dets innbyggere. Vi går inn i møtet med seriøse forventninger om et nytt Kulturdøgn Soon 2019. Det har vært en fantastisk reise med mange nye og gamle venner. En stor takk til alle som har deltatt. Sees vi i 2019?

     

      

Relaterte artikler Se Artikler for øvrige innlegg.


Kontakt oss

Ditt navn Dette feltet er påkrevet
Din e-post Dette feltet er påkrevet
Telefon
Henvendelsen gjelder? Dette feltet er påkrevet
Emne Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforValidering er noe vi må benytte på alle åpne skjemaer på nett fordi det har blitt vanlig at spam roboter fyller ut skjemaer med søppel.