Mediasenteret sin logo

Kunst-undervisning
KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinn
Vn0607

Publisert: 08.05.2017 Saken oppdatert: 19.06.2017

Av Hege KrogsethFantastiske tegninger, fargerike figurer i leire, linoleumstrykk, vaser laget av kluter og sement  var resultat av prosjektet “Kjærlighet og glede” og “Skrekk og gru”.

 

-Hva var bakgrunnen for at dere valgte akkurat disse temaene, spør vi kunst- og håndverkslærer Vivian Utne som er hovedansvarlig for prosjektet.

-Det er temaer som fenger mange og som egner seg godt uavhengig av fagets kompetansemål.

 

-Hvorfor bruker de Pokemon så mye?

-Pokemon Go var «vel etablert» hos samtlige elever ved skolestart, så det ble for mange et naturlig valg. De fargerike monstrene byr på både glede og gru, og passet godt inn. Det beste utgangspunktet for å motivere elevene, er å la dem jobbe med motiver de selv velger.

-De flotte innredede drømmehusene - var de innunder et annet prosjekt?

-Det er et fast prosjekt vi har hvert år, som går på arkitektur, men det vinkles ulikt fra år til år. Elevene fikk velge om de ville lage gledens rom / drømmerommet, eller skrekkens rom/spøkelseshus etc., men det ble bare drømmerom………

 

Pokemon-konkurranse som gulerot

Klasse 5 a er til stede på utstillingen samtidig med oss og beundrer egne og andres verk. De går rundt i grupper og beundrer resultatene. Noen er mest opptatt av innretningene hvor man kobler ledninger og batterier som gir strøm til objektene.

 

En konkurranse om hvor mange Pokemons man ser på en diger tavle er “gulerot” i prosjektet. Alle klassene konkurrerer mot hverandre.

 

-Hva er premien?

-Premien er ett sukkertøy formet som et hjerte, eller ett Loveheartsukkertøy, men kun ett til hver, og det måtte jo være noe med kjærlighet/glede, smiler Vivian.

 

Gøy med kunst- og håndverk!

Vi beundrer verkene som pryder den gamle gymsalen i skolen og i den store og luftige vestibylen. Her er fargerike bilder, kulltegnede bilder, triste bilder og glade bilder, og noen mer skumle bilder. En representant fra hver klasse er plukket ut og forteller oss litt om prosjektet.

 

-Alle har laget en “spå”, forteller de. Disse er store og fargerike og med hemmelig innhold i utgangspunktet.

-Vi kunne velge tema.

-6. klassene har laget linoleumstrykk og brukt rubbing, en egen teknikk for å få frem struktur i bildet.

-Noen har tegnet med kull.

-7. klasse laget vaser. Vi brukte store brusflasker, dyppet kluter i sement, hang dem på flaska og lot dem tørke.

-5. klassene lagde figurer av Soct Clay, en smørmyk, lufttørkende leire som er supergøy å jobbe med.

 

-Hvor mange av dere synes det er morsommere å drive med kunst- og håndverk enn med f.eks. matte?

Alle hendene unntagen én går i været.

-Hvor mange kan tenke seg å bli kunstner og forsøke å leve av det?

To av elevene kan tenke seg det.

 

Kunstnere in spe eller ei; det er virkelig mye flott å se. Store deler av utstillingen kan sees på våre hjemmesider  www.mediasenteret.no i løpet av mai måned.

 
Relaterte artikler Se Artikler for øvrige innlegg.


Image for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinnImage for KUNSTUTSTILLING VED VESTBY SKOLE - et resultat av kunst- og håndverksfaget i 5., 6. og 7. trinn

Kontakt oss

Ditt navn Dette feltet er påkrevet
Din e-post Dette feltet er påkrevet
Telefon
Henvendelsen gjelder? Dette feltet er påkrevet
Emne Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforValidering er noe vi må benytte på alle åpne skjemaer på nett fordi det har blitt vanlig at spam roboter fyller ut skjemaer med søppel.