Mediasenteret sin logo

Samfunn
Eva Joly om EUs fremtid
Sommermagasinet 2017

Publisert: 10.05.2017

Av Svein Gran
Foto: Attac Norge


Eva Joly holder foredrag i ‘Dialog’ i Son kulturkirke om EUs fremtid. Hun tar opp spørsmål knyttet til migrasjon og diverse forslag som fremmes av de mer progressive representantene for å inspirere til et fortsatt samlet Europa.

Eva Joly om EUs fremtid

Siden 2009 har Eva Joly vært fransk medlem av EU-parlamentet som representant for De grønne i Komitéen for borgerrettigheter, justis- og innenrikssaker. Under forrige presidentvalg i Frankrike var hun deres presidentkandidat. Eva Joly har bodd i Frankrike siden hun var 20 år og har i dag også etablert eget advokatkontor i Paris.  Mest kjent er hun for sin utrettelige kamp mot korrupsjon, både i Europa og internasjonalt. I 2002 arbeidet hun i Det norske justisdepartement som rådgiver for den daværende justisminister og senere som spesialrådgiver for den norske utviklingsministeren i perioden 2005-2009. Eva Joly har mottatt en rekke priser og anerkjennelse for sitt arbeid, blant annet Sofie prisen for sitt utrettelige og modige arbeid for å bekjempe økonomisk kriminalitet og korrupsjon. Hun er æresdoktor ved Universitetet i Bergen

I sitt foredrag i Son kommer hun særlig til å snakke om EUs fremtid under vignetten Hvor går EU? Hun tar opp spørsmål knyttet til migrasjon, situasjonen i Hellas og diverse forslag som fremmes av de mer progressive representantene i  EU-parlamentet for å inspirere til et fortsatt samlet Europa. I den forbindelse er også det nylig avholdte presidentvalget i Frankrike av særlig betydning. Etter foredraget vil hun svare på spørsmål og gå i dialog med publikum. 

Se annonse i Vestby Nytts mai utgave side 53 og artikkel i Sommermagasinet 2017 som kommer ut 8. juni.


Relaterte artikler Se Artikler for øvrige innlegg.


Kontakt oss

Ditt navn Dette feltet er påkrevet
Din e-post Dette feltet er påkrevet
Telefon
Henvendelsen gjelder? Dette feltet er påkrevet
Emne Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforValidering er noe vi må benytte på alle åpne skjemaer på nett fordi det har blitt vanlig at spam roboter fyller ut skjemaer med søppel.