Mediasenteret sin logo

Kultur
Ekte konsertopplevelse på Arenaen
Påskemagasinet 2018

Publisert: 21.03.2018

Av Hege Krogseth
Foto: Tuva og Hege Krogseth


Samarbeid på kryss og tvers ga en særdeles ­vellykket opplevelse for flere hundre skoleungdom i 5., 6. og 7. klasse både foran og bak scene.


Fra scenen
Arrangementet som var lagt under Den kulturelle skolesekken, og dermed ble holdt på dagtid, leverte både når det gjaldt musikk, dans, lys, lyd og ga topp stemning i et lokale tilnærmet et kulturhus når det gjaldt .

Philco Fiction

Blåsere, strykere, trommiser og dansere fra Vestby kulturskole og Follo folkehøgskole var i seg selv en opptur. Bandet Philco Fiction var det store trekkplasteret. Bandet består av Andreas Lønmo Knudsrød, Turid Alida Solberg, Goran Obad og Bjarne Christian B. B. Gustavsen. De sier selv at det er litt vanskelig å plassere sin egen musikk i en sjanger, men sier de lager elektropop influert av sjangre som RnB, soul, jazz og Hip Hop.

Bandet var godt supplert av ungdommene under flere av låtene, og konserten ble et fyrverkeri av musikk og dansere i fargerike kostymer. Folkehøyskolen deltok forøvrig med representanter fra sin filmlinje og dokumenterte hele arrangementet.

Dansere

musikere og sanger


Kule kulisser

Elever med valgfaget sal og ­scene fra ungdomsskolene deltok med opp- og nedrigging av den store scenen, lyd og lys sammen med profesjonelle teknikere. Det ligger mye lærdom i å jobbe sammen med profesjonelle. Elevene deltok også ned å montere og demontere effektfulle og dekorative kulisser som fylte salen på begge sider av scenen.

fargerikt bilde med publikum og kulisser


Nærmere 700 elever på konserten

Andreas Lønmo Knudsrød, som er musiker i bandet og musikklærer ved kulturskolen, hadde idéen om å bruke Philco Fiction i skolekonserter og i samarbeid med kulturskolen. Idéen ble videre­utviklet og endte opp i dette gedigne og flotte arrangementet som samlet nærmerer 700 elever fra alle skolene i Vestby i stedet for å holde flere konserter på de forskjellige skolene.

De medvirkende kulturskole-elevene hadde øvd med sine respektive musikklærere i ukene før happeningen. De hadde øvd med bandet, og de totalt 30 danserne hadde en felles dansehelg med hiphop-instruktør.

Elever står og ser på konserten


Åpen generalprøve

Kvelden før konsertdagen ble det holdt generalprøve som var åpen for alle. Også lokal­politikere, samarbeidspartnere i kultur­skoler, Den kulturelle skolesekken, i fylkeskommunen, foresatte og søsken til medvirkende elever fra kulturskolen og danserne med flere var invitert, og mange hadde tatt imot invitasjonen.

Relaterte artikler Se Artikler for øvrige innlegg.


Kontakt oss

Ditt navn Dette feltet er påkrevet
Din e-post Dette feltet er påkrevet
Telefon
Henvendelsen gjelder? Dette feltet er påkrevet
Emne Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforValidering er noe vi må benytte på alle åpne skjemaer på nett fordi det har blitt vanlig at spam roboter fyller ut skjemaer med søppel.